Verrekijkersgids.nl: de gids voor het kopen van verrekijkers

Stem op dit artikel

door Jumelles.com

Bijgewerkt op: 18 februari 2023

Wil je een nieuwe verrekijker kopen? Je bent op de juiste plaats. Wij hebben deze gids opgesteld met als enig doel u te helpen. U kunt namelijk gemakkelijk verdwalen tussen de vele modellen en merken verrekijkers die op de markt verkrijgbaar zijn.
Op zoek naar een safariverrekijker? Ornithologie? Of voor kinderen? …bespreken we in detail alles wat u moet weten voordat u een aankoop doet. We presenteren ook onze top-picks voor dit jaar. U krijgt zelfs te horen waar u uw verrekijker kunt kopen, afhankelijk van uw budget of behoeften.
Kortom, alle nuttige informatie wordt in dit artikel verzameld.

Vrouwelijke tweelingen

Technische kenmerken: inzoomen op de grondbeginselen

Laten we meteen tot de kern van de zaak komen. Ongeacht het toepassingsgebied van de verrekijker zijn de technische kenmerken altijd het eerste aandachtspunt.

1. Vergroting

10 x 50 of 12 x 30 verrekijker? Welke verrekijker u ook koopt, u vindt dergelijke informatie altijd op het gegevensblad van het product. Het eerste getal is de zogenaamde vergrotingsfactor. Eenvoudig gezegd is dit de zoomindicator. Met een verrekijker van 10 x 50 kunt u een onderwerp 10 keer dichterbij zien. Een onderwerp dat op 100 m afstand staat, zal dus lijken alsof hij slechts 10 m verderop staat.
Na deze ervaring zult u waarschijnlijk denken dat u een verrekijker met een hoge vergroting nodig hebt. Merk op dat voor verrekijkers met een vergroting van meer dan 12x een statief nodig is. Waarom? De effecten van schudden zijn zeer significant boven een vergroting van 12x. Vooral als u bewegende onderwerpen wilt bekijken. In feite zullen je handvatten schudden, waardoor ook de beelden zullen schudden. Hoe kies je dan de juiste vergroting?
De gemiddelde vergrotingsfactor is 7x. Dit zou voldoende moeten zijn voor alle gebruik buitenshuis. Kies binnenshuis echter voor een verrekijker van maximaal 5x. Om onderwerpen in meer detail te zien, wordt een vergroting van 10x aanbevolen. Tegenwoordig bieden merken ook verrekijkers met variabele vergroting aan. Dit zijn de 15-45×50, 15-45×60, enz. 15-45 betekent dat u de vergroting kunt instellen van 15x tot 45x.
Je weet nu de betekenis van het eerste getal. Hoe zit het met het tweede cijfer?

2. Diameter van de lens

Het tweede getal geeft de diameter van het objectief of beter gezegd de frontlens van de verrekijker aan. Dit getal wordt uitgedrukt in millimeter. De kwaliteit van het met een verrekijker verkregen beeld hangt af van de diameter van de lens. Hoe werkt het? Het licht komt binnen door de lens. Dus hoe breder hij is, hoe helderder hij is, zodat het beeld helder is. Dit nummer moet worden gekozen op basis van de plaats waar u uw verrekijker gaat gebruiken. Geef op een donkere plek de voorkeur aan een verrekijker met een grote diameter.
Moet u dan altijd kiezen voor een verrekijker met een grote diameter? Nee, niet noodzakelijk. De beelden zijn duidelijker met een grote lens, maar de verrekijker zal zwaar en onhandig zijn. Het heeft bijvoorbeeld geen zin voor een grote lens te kiezen als u uw verrekijker voornamelijk overdag gebruikt.
Kortom, de grootte van de frontlens is van invloed op de bediening van de verrekijker. Door rekening te houden met deze informatie kunt u het type lens bepalen dat bij uw gebruik past. Wij adviseren een lens tussen 32 en 42 millimeter voor gebruik overdag. Voor nachtelijke observaties zijn grotere lenzen nodig.

3. Diameter van de oogcirkel of uittredepupil

Deze diameter wordt verkregen door de diameter van de lens te delen door de vergrotingsfactor. Normaal ligt deze waarde tussen 2 en 7 millimeter. Maar wat is precies de betekenis ervan?
De uittredepupil is de kleine cirkel van licht die u kunt zien aan de achterkant van uw verrekijker. Op een camera komt dit overeen met het zogenaamde diafragma. De diameter van de oculaircirkel bepaalt de maximale hoeveelheid licht die door de verrekijker kan worden opgevangen. Het is dus een factor die het comfort van de waarneming bepaalt.
Let er bij de aankoop van een verrekijker op dat de diameter van de uittredepupil die van de pupil van uw oog benadert. In het algemeen meet de pupil ongeveer 7 mm bij een kind, 6 mm bij een volwassene onder de 50 jaar en ongeveer 4 mm bij mensen boven de 50 jaar. Kijk naar uw leeftijd om te zien welke diameter het beste bij u past.
Er zij ook op gewezen dat de diameter van de menselijke pupil verandert naar gelang van de hoeveelheid licht die hij ontvangt. De pupil is overdag kleiner. Het wordt groter ’s nachts of wanneer er minder licht is. Iemand onder de 50, zonder gezondheidsproblemen met de ogen, heeft overdag een pupildiameter van 2 tot 3,5 mm. Deze diameter kan variëren van 4 tot 6 mm in de vroege ochtend en bij maanlicht. s Nachts kan de diameter oplopen tot 7,3 mm. Bij de keuze van de diameter van de oogcirkel moet echter ook rekening worden gehouden met de gebruiksduur van de verrekijker.

4. Schemeringsindex en lichtsterkte-index

De volgende twee aanwijzingen zijn nuttig om te bepalen welk type verrekijker overdag of ’s nachts wordt gebruikt. De luminositeitsindex wordt verkregen door het kwadraat van de diameter van de uittredepupil te berekenen.
Bijvoorbeeld, voor een verrekijker van 10 x 50 is de lichtsterkte-index (50/10)2 = 25. Hoe hoger de waarde, hoe meer licht de verrekijker absorbeert. Een verrekijker van 7 x 50 is dus helderder dan een verrekijker van 10 x 50. Waarom? Een 7 x 50 heeft een lichtsterkte-index van 50.
De schemerindex is een waarde die de doeltreffendheid van de verrekijker bij weinig licht of ’s nachts bepaalt. Om de schemerindex te krijgen, bereken je de wortel van vergrotingsfactor x lensdiameter. Een verrekijker van 8 x 42 heeft dus een schemerindex van 18,33.

5. Gezichtsveld

De meeste gebruikers van verrekijkers kennen de betekenis van deze term niet echt. Het gezichtsveld is de breedte van het landschap dat u met de verrekijker kunt waarnemen over een afstand van 1000 m. In het algemeen wordt het gezichtsveld uitgedrukt in graden of meters. Deze waarde hangt af van de vergrotingsfactor. Hoe meer je inzoomt, hoe kleiner het gezichtsveld. Daarom moet u de vergrotingsfactor vermenigvuldigen met de waarde van de veldbreedte (uitgedrukt in graden). Als het resultaat groter is dan 64, behoort de verrekijker tot de groothoekgroep. Een verrekijker van 10 x 50 met een gezichtsveld van 7° heeft dus een gezichtsveld van 70.

6. Focussysteem

Zoals u weet, is het altijd nodig om scherp te stellen wanneer u een optisch systeem gebruikt. U moet uw verrekijker afstemmen op de afstand waarop u uw onderwerpen gaat observeren. Er zijn twee soorten scherpstelsystemen. De meest voorkomende is de centrale focus. De instelling gebeurt met een knop of een toets. Het andere systeem is individuele scherpstelling. Hij wordt vaak aangetroffen op verrekijkers voor de watersport.

Welke kwaliteit lenzen kiest u voor een verrekijker?

De verrekijkers hebben allemaal prisma’s binnenin. De rol van deze prisma’s is de waarnemer een niet-geïnverteerd beeld te geven. Er zijn twee soorten prisma’s: het dakprisma en het porroprisma. Het dakprisma is een nieuwer systeem dat kleinere verrekijkers mogelijk maakt. Het porroprisma is ook een ouder systeem dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van verrekijkers met een hoge vergroting.
De lenzen waarmee de prisma’s worden samengesteld, spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van de beelden. Momenteel worden in het algemeen boriumglas BK-7 en bariumglas BaK-4 gebruikt. De meeste verrekijkerfabrikanten gebruiken BK-7 lenzen. Dit type glas is economisch voordelig. De kwaliteit van de verkregen beelden is bevredigend. BaK-4 lenzen daarentegen zijn nog beter. Bovendien wordt BaK-4 beschouwd als een kwaliteitsgarantie. Het gebruik ervan is dus van invloed op de prijs van de verrekijker.
De voor de samenstelling van de prisma’s gebruikte glassoort wordt gewoonlijk op het gegevensblad vermeld. Kies BaK-4 lenzen als u kwaliteitsbeelden wilt. De BK-7 wordt daarentegen aanbevolen voor verrekijkers met een hoge vergroting.
Er is nog een belangrijk punt dat u moet weten over brillen. Houd er rekening mee dat glas maximaal 80% van het licht doorlaat. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van het beeld, met name wat betreft contrast en scherpte. Daarom is het noodzakelijk een behandeling op de lenzen toe te passen. Maar hoe werkt het?
Fabrikanten brengen nu een antireflecterende coating aan op de lenzen om de lichtinval te vergemakkelijken. Vandaar de termen die u vaak tegenkomt zoals: fully multicoated, multicoated, fully coated of coated. Wij adviseren glas met een meerlaagse of volledig gemilitariseerde coating. En vermijd zoveel mogelijk onbehandeld glas.

Welke verrekijker kiest u als u een bril draagt?

Brildragers moeten op één criterium letten voor een beter gebruikscomfort. Dit heet “oogafstand”. Eenvoudig gezegd: kies een verrekijker met een oogafstand van meer dan 15 mm. Er zij op gewezen dat informatie over deze oogspeling niet altijd door de fabrikant op het productinformatieblad wordt vermeld. De meeste gebruikers hechten namelijk geen belang aan dit criterium.
Er zijn ook verrekijkers met aanpasbare oogschelpen. Dit soort verrekijker kan u helpen als u een bril draagt. Met dit systeem kunt u namelijk de positie van uw oog ten opzichte van het oculair van de verrekijker aanpassen. In het algemeen verschilt de instelling van deze oogjes van merk tot merk. Sommige fabrikanten bieden tussenstanden aan, andere niet. Toch hebben bijna alle hoogwaardige verrekijkers aanpasbare oogdoppen.

Top of the range, top of the range of mid-range…

De keuze van het assortiment hangt over het algemeen af van uw budget. Merken proberen altijd producten in elk assortiment aan te bieden. Nikon, bijvoorbeeld, biedt zowel high-end als topklasse verrekijkers. Er zijn verschillende merken die hetzelfde doen, zoals Zeiss, Bushnell, Steiner, enz.
In feite zit het verschil tussen de reeksen vooral in de prijs. Instapverrekijkers kosten ongeveer 400 tot 600 euro of minder. Let bij het kiezen van een verrekijker altijd op de reputatie van het merk. Bekijk de gebruikersbeoordelingen van een product voordat u het in het winkelwagentje legt. Hoogwaardige verrekijkers kosten ook ongeveer € 1.000 voor de 10 x 50 modellen. Tot slot zijn er verrekijkers uit het topsegment verkrijgbaar voor meer dan 1500 euro. Deze producten zijn geschikt voor professionals.
Normaal gesproken verandert de algemene kwaliteit van de producten niet voor een merk, of het nu gaat om een top-, midden- of topverrekijker. Alleen de opties veranderen. Daarom adviseren wij u een vergelijking te maken tussen de modellen die beschikbaar zijn binnen uw budget.

Waar koop je een verrekijker?

Verschillende e-commerce sites verkopen verrekijkers. U kunt gemakkelijk een goede verrekijker vinden op Cdiscount, eBay of Amazon. Wij hebben besloten alleen de bekende sites te presenteren. Wij hebben echter een voorkeur voor Amazon. In feite zijn de producten die wij u gaan presenteren te koop op Amazon.

De verschillende soorten verrekijkers

Zodra al deze kenmerken bekend zijn, is het tijd om een verrekijker voor de activiteit te kiezen. Inderdaad, al deze punten zijn behandeld zodat u gemakkelijk kunt begrijpen welk type verrekijker geschikt is voor uw activiteit. We zullen alle soorten verrekijkers bekijken die op de markt bestaan

1. Safari verrekijker

Als u op safari gaat, kunt u dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. Soms is het moeilijk om ze te zien. Om geen kansen te missen heb je een goede verrekijker nodig. Veel mensen maken de fout te denken dat je voor een safari een verrekijker met een hoge vergroting nodig hebt. Dit is een misvatting, want we hebben al gezien dat een hoge vergroting van invloed is op het gebruik van een verrekijker. Je zult nooit tijd hebben om je statief voor elke waarneming op te stellen. Meestal zijn de dieren in beweging. Het is ook niet ongewoon dat u tijdens uw observatiesessies in een rijdende auto zit.
Ga voor 7x of 8x vergroting. Hoe zit het met de grootte van de lens? Aangezien safari’s meestal bij daglicht plaatsvinden, hebt u geen erg brede lens nodig. Probeer een lens te kiezen die heldere en scherpe beelden biedt. Let op de volgende getallen: 32, 30, 28 of 25. Een van deze 4 lenzen is voldoende voor een safariverrekijker. Wat het gewicht betreft, kiest u voor een verrekijker van ongeveer 600 g.
We hebben drie safariverrekijkers voor u geselecteerd.

Steiner Safari UltraSharp 8×30

19%
(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Safari UltraSharp 8×30 is een verrekijker van Steiner. Dankzij de 8x vergroting en een lensdiameter van 30 mm krijgt u scherpe beelden. De kleuren zijn veel nauwkeuriger, omdat Steiner hoogwaardige lenzen gebruikt. Safari UltraSharp 8×30 beschikt ook over een optisch systeem met de naam “High-Contrast”. Wat is het? De resulterende beelden zijn uitzonderlijk met zeer scherpe contouren. Met het Sports-Auto-Focus systeem kunt u het zicht op elke lens aanpassen. Je krijgt scherpe beelden vanaf 20 meter.
Deze verrekijker is uitgerust met ergonomische siliconen oogschelpen. Deze oogjes bieden u een goed kijkcomfort. De Safari Ultrasharp 8×30 CF weegt 611 gram. Dit gewicht zal u geen problemen opleveren, zelfs als de dieren bewegen. Alle bedieningselementen zijn met rubber bekleed.
Al met al is deze verrekijker een van onze beste producten van dit moment. Wij bevelen dit model zonder enige aarzeling aan.

Points forts
 • Lichtgewicht en compact;
 • Uitstekende prestaties;
 • Robuust en temperatuurbestendig (-20°C tot +70°C).
Inconvénients
 • Beving bij het inzoomen;
 • Probleem met licht dat weerkaatst op de lens op een zeer zonnige dag.

Olympus 8×40 DPS-I

17%
Jumelles NIKON A211 7x35 large champs visuel, robuste
119,99 €
99,80 €
(Vanaf: 12 October 2022 11h21 - Détails)
Bekijk op Amazon *
(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Hier is nog een product dat ideaal is voor uw natuurobservaties: de iconische Olympus 8×40 DPS-I. Het is een verrekijker met een breed gezichtsveld. Dankzij de kijkhoek van 65° kunt u gemakkelijk bewegende dieren volgen. Bovendien is hij uitgerust met een centraal scherpstelwieltje. U profiteert ook van ultraviolette bescherming. Dit betekent dat uw ogen altijd beschermd zijn, zelfs als u naar Afrika gaat onder de tropische zon.
Behalve voor safarigebruik is dit Olympus 8×40 model geschikt voor vrijwel alle soorten gebruik. Waarom? Ook al is het een porroprismamodel, de lenzen zijn asferisch en bieden scherpe, heldere en duidelijke beelden. Tot slot is de Olympus 8×40 DPS-I voorzien van een rubberen bescherming. Dit geeft het een goede grip.

Points forts
 • Snelle aanpassing;
 • Grote beeldhoek;
 • Scherpte aangepast door ingebouwde dioptriecorrectie.
Inconvénients
 • Tamelijk zwaar in vergelijking met andere producten in zijn assortiment;
 • De beschermkappen zijn niet op de lenzen bevestigd.

NIKON A211 7×35

17%
Jumelles NIKON A211 7x35 large champs visuel, robuste
119,99 €
99,80 €
(Vanaf: 12 October 2022 11h21 - Détails)
Bekijk op Amazon *
(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Nikon is een geweldig merk dat geen introductie nodig heeft in de wereld van de optiek. Het merk biedt verschillende soorten safariverrekijkers, maar wij hebben besloten de NIKON A211 7×35 te presenteren. De reden is eenvoudig: dit product biedt waar voor zijn geld.
U vraagt zich misschien af of 7×35 genoeg is voor safari-observaties? Uiteraard is deze verrekijker min of meer klein, maar zeer nauwkeurig. De lenzen hebben namelijk een meerlaagse coating die zorgt voor heldere beelden. Bovendien is het gezichtsveld 9,3°. Het is dus een van de groothoekverrekijkers. Met een uittredepupil van 5 mm is hij zeer geschikt voor gebruik overdag.
Wat de greep betreft, heeft de NIKON A211 een rubberen behuizing die een uitstekende ergonomie biedt.

Points forts
 • Zeer ergonomisch;
 • Ook geschikt voor vogels;
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Inconvénients
 • Breekbare lensdoppen;
 • Niet erg geschikt voor vrouwen met kleine handen;
 • Een beetje zwaar.

2. Vogelkijkers

Ga je graag vogels kijken? Een goede verrekijker is essentieel. U hebt een verrekijker nodig om de vogels te zien bewegen in de lucht of verborgen in de bomen. Het eerste criterium waarmee rekening moet worden gehouden is dus de vergroting.
Wij bevelen een verrekijker aan met een vergroting van 8x – 10x. Verrekijkers met een vergroting van 8x bieden een betere beeldkwaliteit. De resultaten zijn stabiel en u profiteert van een groot gezichtsveld. Maar als je meer detail wilt, koop dan een 10x verrekijker. Overschrijd deze waarde echter niet, want bij meer dan 10x begint u de instabiliteit te voelen. Dit kan gevolgen hebben voor uw waarneming.
Het tweede criterium is de grootte van de lens. De 42 mm en 50 mm zijn zeer populair voor de vogelobservatie. Deze diameter is voldoende om u een geweldige kijkervaring te bieden. Een andere niet te onderschatten factor in de ornithologie is de schemerindex. Inderdaad, u zult vaak vogels kijken in de schemering. Ideaal is een verrekijker met een schemerwaarde van 20 of hoger. Let ten slotte ook op het scherpstelsysteem. Een vertraging in de aanpassing kan gevolgen hebben voor uw waarneming. Kies een verrekijker met een snelle scherpstelling.
Wij hebben drie vogelverrekijkers voor u geselecteerd.

ZEISS Terra ED 8×42

Zeiss Terra Ed Jumelles Vert/Noir 8 x 42
524,15 €
(Vanaf: 12 October 2022 11h21 - Détails)
Bekijk op Amazon *
(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Ook als u een liefhebber van verrekijkers bent, heeft u ongetwijfeld al van het merk ZEISS gehoord. Het merk is namelijk al enkele jaren succesvol op de verrekijkermarkt. Vandaag stellen we u voor aan de 8×42 verrekijker met ED-lenzen uit de Terra-serie. Het is een zeer populair product voor vogelaars.
Deze verrekijker is ideaal voor natuurwaarnemingen. De Terra ED 8×42 biedt een meer dan bevredigende optische precisie. U zult geen moeite hebben om vogels in beweging te zien. De lenzen hebben een meerlaagse hydrofobe coating. De lenzen laten dus 88% van het licht door. U krijgt altijd heldere, duidelijke beelden op elk moment van de dag. Zoals u kunt zien, is de ZEISS Terra ED uitgerust met een 42 mm lens. Dit formaat is geschikt om in de schemering naar vogels te kijken. De Terra ED 8×42 is ook uitgerust met een groot scherpstelwieltje. Dit scherpstelsysteem is een groot voordeel, omdat u hiermee met slechts enkele bewegingen een scherp beeld krijgt.

Points forts
 • Waterbestendig tot 100 mbar;
 • Met stikstof gevuld voor meer efficiëntie;
 • Robuust;
 • Snelle scherpstelling.
Inconvénient
 • Zwaar voor langdurig gebruik.

NIKON PROSTAFF 7s 10X42

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

De NIKON PROSTAFF 7s 10X42 verrekijker is een van Nikon’s meest iconische modellen. Ze concurreren met de 10×50 DPS-I verrekijker van Olympus. Volgens verschillende deskundigen is deze NIKON PROSTAFF 7s 10X42 zelfs beter dan de 10×50 DPS-I.
De Prostaff 7s-serie van Nikon heeft een geavanceerd optisch systeem waarmee u beelden van zeer hoge kwaliteit kunt verkrijgen. Zijn gewicht van 460 g is een groot voordeel voor wie graag vogels kijkt. Ze zijn ook geschikt voor andere activiteiten zoals safari. Nikon heeft een scherpstelsysteem geïntegreerd dat zeer gemakkelijk te hanteren is.
Wat de kwaliteit van de lenzen betreft, profiteert u van ecologische multi-coated lenzen. De resolutie van de beelden is uitstekend dankzij de fasecorrectie op de prisma’s. Voor comfort biedt Nikon rubberen oogschelpen. Over rubber gesproken, dit materiaal is ook rondom de verrekijker te vinden. Deze omhulling verhoogt de weerstand tegen schokken.

Points forts
 • Uitstekende kwaliteit;
 • Gebruiksvriendelijk;
 • Schokbestendig;
 • Lichtgewicht.
Inconvénients
 • Duurder dan andere producten in hetzelfde gamma;
 • Eerder klassiek ontwerp.

Bushnell verrekijker 10×50 powerview

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

De volgende verrekijkers maken deel uit van de Powerview-serie van Bushnell. Wij hebben dit product geselecteerd voor mensen die graag naar zeldzame vogels kijken. Als u camouflage nodig hebt om een dier of vogels in hun natuurlijke omgeving te zien, is deze verrekijker iets voor u. Met zijn 50 mm lens en vergrotingsfactor van 10x kunt u genieten van uw observatie over een grote afstand. De 10×50 Powerviews bieden zelfs over een zeer grote afstand een uitstekende helderheid. Voor uw kijkcomfort biedt Bushnell u opvouwbare oogschelpen.
Wat de kwaliteit van de lenzen betreft, heeft dit model een porroprisma met meerlaagse BK-7 lenzen. Men kan zeggen dat de kenmerken van deze glazen niet verfijnd zijn. De verkregen resultaten zijn echter aanvaardbaar in de ornithologie. Vooral als je je waarnemingen overdag doet.

Points forts
 • Betaalbare prijs;
 • Uitstekende beeldkwaliteit over lange afstand;
 • Camouflage ontwerp.
Inconvénients
 • Het gewicht is van invloed op het rijgedrag.

3. Verrekijkers voor kinderen

Als u uw kind op een verrekijker wilt trakteren, moet u overwegen een verrekijker voor kinderen op een andere manier te kiezen. Het eerste selectiecriterium is de door de fabrikant aanbevolen leeftijd. Kinderverrekijkers hebben speciale technische kenmerken die variëren naargelang de leeftijd. Naleving van de aanbevelingen is dus van groot belang als u wilt dat uw kind een goede kijkervaring heeft.
Ten tweede: het gewicht kan van invloed zijn op de grip van de verrekijker. Kies een lichte verrekijker, want kinderen zijn minder goed bestand tegen vermoeidheid dan volwassenen. Wat de technische kenmerken betreft, volstaat een vergroting tussen 2x en 8x. Geef uw kind nooit een verrekijker met hoge vergrotingsfactor, omdat dit de gezondheid van zijn ogen kan aantasten. En geef vooral geen verrekijker voor volwassenen aan uw kinderen. Ten slotte is de ideale lensdiameter minder dan 30 mm.
Om uw aankoop te vergemakkelijken, hebben wij drie kinderverrekijkers voor u geselecteerd.

Giftinthebox8 x 21

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Wilt u uw kind een tweeling geven? Dit is een compact model, speciaal ontworpen voor kinderen. Deze Giftinthebox verrekijker heeft een vergroting van 8x en een 21mm objectief. Deze functies zijn ideaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar, vooral voor kinderen die belangstelling beginnen te krijgen voor observeren. Dit product is geen speelgoed.
Deze Giftinthebox 8×21 is voorzien van een valbeveiliging. Bovendien heeft het antislipstrepen om te voorkomen dat ze uit de handen van uw kleintje vallen. Kinderen hebben ook baat bij rubberen oogbescherming. Kortom, met de Giftinthebox 8×21 loopt uw kind geen risico zich te verwonden.
Je kunt het overal mee naartoe nemen: op reis, tijdens een wandeling, voor uitstapjes in de natuur, enz. Het is zelfs mogelijk om het binnen te gebruiken. Ten slotte zijn ze gemakkelijk te ontwikkelen, zelfs voor jonge kinderen. De BK 4 lenzen zorgen ook voor heldere beelden.

Points forts
 • Ergonomisch voor kinderen van 3 tot 12 jaar;
 • Prijs toegankelijk voor iedereen;
 • Hoge prestaties voor alle soorten activiteiten.
Inconvénient
 • Alleen verkrijgbaar in 4 kleuren.

Monte Stivo® Junior 8×21

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Ook dit is een perfecte verrekijker voor kleine ontdekkingsreizigers van 4 tot 12 jaar. De deskundigen van Monte Stivo hebben ervoor gezorgd dat kinderen een verrekijker krijgen die geschikt is voor alle buitenactiviteiten. Deze Stivo Junior Monte past gemakkelijk in kinderhanden. Terwijl de meeste verrekijkers worden afgesteld met een duimwiel, heeft dit model ook een eenvoudige scherpstelknop.
Voor de veiligheid heeft deze verrekijker een antislip oppervlak en ook een rubberen coating voor de bescherming van de ogen. Monte Stivo heeft ook nagedacht over kinderen die een bril dragen. Voor dat laatste hoeft u alleen maar de rubberen beschermers neer te klappen en klaar is kees. Houd er echter rekening mee dat dit type product alleen in het bijzijn van een volwassene mag worden gebruikt.
Ten slotte wordt deze kinderverrekijker geleverd met een aantal geschenken die uw kind zeker nog meer zullen plezieren: vergrootglas, doekje, stickers, heuptasje, enz.

Points forts
 • Goede afwerking;
 • Zeer populair bij kinderen;
 • Geschikt voor brildragers.
Inconvénient
 • Aanpassing te gevoelig.

EUTOYZ 8×21

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Deze EUTOYZ 8×21 verrekijker is ontworpen voor kinderen vanaf 6 jaar. In feite is het heel bijzonder, want zelfs volwassenen kunnen het zonder problemen gebruiken. De BaK 4 lens heeft een meerlaagse coating. Dit betekent dat de lenzen 100% van het opgevangen licht doorlaten. Dit model is gemaakt van hoogwaardige materialen. Er is een rubberen schild om de ogen en het gezicht van kinderen te beschermen. De 21 mm lens is bovendien beschermd door een rubberen coating, zodat de lenzen niet beschadigd raken als uw kind de verrekijker laat vallen.
Wij hebben besloten u dit product voor te stellen vanwege zijn ergonomie. In feite is het handvat gepatenteerd door het merk Eutoyz. Daardoor kunt u er zeker van zijn dat uw kind er goed mee kan omgaan. Bovendien wegen ze slechts 170 g.

Points forts
 • Gepatenteerde ergonomische handgreep;
 • Lichtgewicht, maar schokbestendig;
 • Geschikt voor vele activiteiten;
 • Goede beeldkwaliteit.
Inconvénients
 • Niet geschikt voor jonge kinderen;
 • Een beetje moeilijk voor kinderen om zich te concentreren.

4. Astronomische verrekijker

Kijk je graag naar de hemel met een verrekijker? We begrijpen je. Dit gevoel is gewoon magisch. Er is niets mooiers dan thee drinken op het terras terwijl je naar de hemel kijkt met een verrekijker op een statief. Om van een geweldige ervaring te genieten, zijn hier de kenmerken van de verrekijker waarmee u rekening moet houden.
Wij raden u aan te beginnen met een 10 x 50 verrekijker. Deze modellen vereisen nog geen statief, maar bieden reeds bevredigende resultaten. Met een 10×50 kunt u ook de grondbeginselen van de astronomie leren. Bovendien kunt u met een verrekijker vogels kijken met een groot gezichtsveld.
Ga dan verder op de schaal nadat je de basis hebt geleerd. Verander je 10×50 verrekijker in 15×70 of 10×60. Niets weerhoudt u ervan een 20×80 of zelfs een 25×100 te kopen. Denk aan de regel die al verschillende keren in deze gids is genoemd: boven de 12x is het gebruik van een statief noodzakelijk. Je hebt misschien gemerkt dat je voor hemelobservatie een grote lens nodig hebt.
De prijs, de grootte en het gewicht van de verrekijker hangen af van de kenmerken. Denk dus goed na over uw behoeften alvorens te kiezen. Om uw aankoop te vergemakkelijken, zijn hier drie astronomische verrekijkers die u zouden kunnen interesseren.

Celestron 71008 SkyMaster verrekijker 25 x 70

17%
Celestron SkyMaster 25×70
162,73 €
134,58 €
(Vanaf: 20 December 2022 2h04 - Détails)
Bekijk op Amazon *
(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Wij hebben de volgende verrekijker gekozen om de liefhebbers van hemelobservatie tevreden te stellen. Deze Celestron 71008 SkyMaster is een van de beste astronomische verrekijkers op de markt van vandaag. Denk je dat verrekijkers voor astronomie altijd erg duur zijn? Vergis u niet, er zijn verschillende fabrikanten die proberen goede producten aan te bieden tegen prijzen die iedereen zich kan veroorloven.
Het volgende model heeft een 70 mm groot formaat lens. Deze diameter vangt maximaal licht op, zelfs op zeer donkere plaatsen. U geniet altijd van een helder beeld van hoge kwaliteit. Dankzij de 25x vergroting kunt u ’s nachts of in de schemering uitstekend observeren. Deze Celestron 71008 SkyMaster kan op een statief geplaatst worden.
Celestron biedt u een groot scherpstelwieltje. Met een paar bewegingen krijg je een scherp beeld. De oogjes kunnen worden neergeklapt voor brildragers.
Al met al heeft deze verrekijker geen innovatieve kenmerken, maar u kunt er wel in alle rust mee naar de hemel kijken. Trouwens, alleen de resultaten tellen. Het is onmogelijk om teleurgesteld te zijn in deze verrekijker.

Points forts
 • Betaalbare prijs, maar uitstekende beeldkwaliteit;
 • Ideaal product voor beginners in de sterrenkunde;
 • Gebruiksvriendelijk.
Inconvénients
 • Verrekijker te eenvoudig voor experts;
 • Moeilijk vast te houden zonder statief.

ESSLNB Verrekijker 12×50

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Heb je de basisbegrippen van hemelobservatie geleerd? Wilt u het vermogen van uw verrekijker verhogen? Upgrade naar een ESSLNB 12×50 verrekijker. Met dit model kunt u nog meer sensaties beleven.
Let wel, ook al heeft deze verrekijker een vergrotingsfactor van 12x, de beelden zijn toch stabiel en van hoge kwaliteit. De nauwkeurigheid van de beelden is uitzonderlijk. De 50 mm lens is gecoat met een groene meerlaagse film. Dit laatste speelt een belangrijke rol in de stabiliteit van de beelden. ESSLNB gebruikt BaK 4 voor de lenzen. Zoals reeds vermeld in deze gids, is dit type lens zeer efficiënt.
U kunt deze verrekijker ook op uw dak installeren. Dit is een weerbestendig model. Aangezien we in het digitale tijdperk leven, heeft deze verrekijker een functie die u wellicht aanspreekt. Wij bieden u een verstelbare smartphone-adapter. Hoe werkt het? Met dit apparaat kunt u met de verrekijker filmen of foto’s maken.

Points forts
 • Voorzien van verstelbare rubberen oogschelpen;
 • Ergonomisch centraal scherpstelwieltje;
 • Lichtgewicht en waterdicht.
Inconvéniets
 • De installatie van de telefoon is wat ingewikkeld voor beginners;
 • Duurder dan andere 12×50 modellen op de markt.

Omegon Nightstar 20+40×100 verrekijker

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Wilt u een verrekijker van professionele kwaliteit kopen? Het volgende model is voor jou. Deze Nightstar 20+40×100 verrekijker van Omegon is een reusachtig model met ongelooflijke prestaties. Zelfs het ontwerp zegt veel. Wij willen u erop wijzen dat dit product niet bedoeld is voor amateurs.
Het heeft een optisch systeem met drie lenzen dat de kleurwaarneming verbetert, zelfs bij weinig licht. Experts beschouwen ze al als een semi-apochromatische tweeling. Deze verrekijker is uitgerust met een oculairaansluiting. Daarom kunt u de lengte van uw oculair kiezen. Wij raden nog steeds aan de vergrotingsfactor niet hoger te maken dan 100x. Bovendien wordt hij al geleverd met 2 paar oculairen (20x en 40x).

Points forts
 • Onberispelijke beeldkwaliteit;
 • Veelzijdige verrekijker;
 • Gemakkelijk te hanteren.
Inconvénients
 • Gewicht: 8 kg
 • Stofgevoelige lenzen.

5. Nachtkijker

Dit is een iets ingewikkelder type verrekijker om te kiezen. In feite werken nachtkijkers anders dan andere verrekijkers. Zij zullen u in staat stellen de onderwerpen gedurende de dag in meer detail te bekijken. Ze geven je ook het vermogen om ’s nachts of op donkere plaatsen te zien. Maar hoe werkt het?
s Nachts dringen infrarood en licht van de maan of de sterren door de lens. De protonen worden dan omgezet in elektroden. Een elektronisch systeem versterkt deze elektroden om flitsen te geven. En het zijn deze flitsen die een duidelijk en helder beeld creëren. Daarom zijn nachtkijkers uitgerust met een batterij of een batterijpack voor het elektronische gedeelte.
Kies eerst en vooral volgens uw gebruik. Nachtkijkers zijn doorgaans duurder dan andere soorten verrekijkers. Het heeft dus geen zin om een verrekijker van €2500 uit te geven als je hem in een niet-professionele context gaat gebruiken.
Tegenwoordig is het systeem van nachtkijkers sterk geëvolueerd. Er zijn 4 generaties op de markt. De eerste versie is algemeen beschikbaar op het internet. Dit zijn verrekijkers ontworpen voor vrijetijdsactiviteiten zoals airsoft. De tweede generatie is ideaal voor mensen die ’s nachts graag naar dieren kijken. De derde generatie is bedoeld voor jagers en beveiligers. Ten slotte is er de vierde generatie, die zeer duur is, maar van zeer hoge kwaliteit.
Laten we nu in detail ingaan op de belangrijke functies om te weten. Allereerst moet u weten dat een nachtkijker geen hoge vergrotingsfactor heeft. Bij meer dan 6x beginnen beelden aan kwaliteit in te boeten, vooral wat betreft helderheid. Wij bevelen een 3x tot 5x verrekijker aan.
Zoals gewoonlijk brengen wij u onze top drie nachtkijkers.

Nightfox – 119V nachtkijker

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Om de aanbeveling over nachtkijkers te beginnen, stellen we u deze oplaadbare Nightfox voor. Dit model biedt een bereik van 70 m bij nacht. Je hoeft je handen niet te gebruiken, want ze passen met een harnas over je hoofd. Een perfect model voor airsoft. Voor een beter gevoel en efficiëntie tijdens het spelen raden wij het gebruik van een infraroodlamp van 10 W aan.
Qua technische specificaties heeft dit Nightfox nachtkijker een vergrotingsfactor van 1x. Bovendien kunt u de 2x digitale zoom gebruiken. De elektronica wordt gevoed door een oplaadbare lithiumbatterij. U kunt genieten van een looptijd van 3 uur wanneer de batterij volledig is opgeladen.
Het grootste voordeel van dit product is de prijs. Kies voor deze verrekijker als u een budget hebt. De prijs-kwaliteitverhouding is bevredigend.

Points forts
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding;
 • Lichtgewicht en praktisch;
 • Gebruiksvriendelijk.
Inconvénients
 • Verrekijker voor amateurs;
 • Kleine gezichtshoek.

ESSSLNB Monoculair Nachtzicht 5X40

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Op zoek naar een nachtkijker voor de jacht, buitenobservatie, vissen, etc.? ? Wij presenteren deze nachtkijker van ESSSLNB. Het heeft een vergroting van 5x en een lens van 40 mm. De lens van deze lens heeft een meerlaagse coating.
Bij volledige duisternis activeert een automatisch activeringssysteem de IR-verlichting en de dimlichtversterkers. Hierdoor krijgt u heldere en duidelijke beelden. U hoeft de straalversterkers echter niet in te schakelen als u een zwakke lichtbron hebt, zoals de maan of de sterren. Stel gewoon je doel in relatie tot je doel.
U profiteert ook van een ergonomische dioptrie aanpassing. Het oculair is van rubber en kan gemakkelijk aan het oog worden aangepast. De elektronica wordt gevoed door een oplaadbare lithiumbatterij.
Maar dat is niet alles. Deze nachtkijker heeft nog een functie die u zou kunnen interesseren. U kunt met deze ESSSLNB monoculair video’s of foto’s opnemen. Uw opnames worden opgeslagen op een micro SD-kaart.

Points forts
 • Gemakkelijk te hanteren;
 • Heeft verschillende functies;
 • Geschikt voor verschillende soorten activiteiten.
Inconvénients
 • De gebruiksaanwijzing is niet in het Frans;
 • Gezichtshoek een beetje klein.

Landove nachtkijker7x31

(* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
×
Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

Op zoek naar een meer geavanceerde nachtkijker? Dit model past bij jou. Introductie van de Landove 7×31 digitale nachtkijker. In veel recensies, tests of beschrijvingen op internet kunt u zien dat dit model is ontworpen voor de nachtjacht. Wij raden het echter aan voor alle soorten nachtelijke activiteiten.
Om de beelden ’s nachts te bekijken heeft u de beschikking over een 2” TFT LCD High Definition scherm. Deze nachtverrekijker bevat ook een videocamera. Het heeft effectieve IR-verlichting voor een afstand van 400m in totale duisternis.
De 31 mm lens is uitgerust met een gepatenteerd filter. De beelden die met deze verrekijker worden verkregen zijn gewoon uitstekend. Bovendien profiteert u van een vergrotingsfactor van 7x en een digitale zoom van 2x. Het is een van de groothoek nachtkijkers vanwege het gezichtsveld van 9°.
Het is ook niet ongewoon dat mensen hem gebruiken als infrarood bewakingscamera. Dit model kan inderdaad worden aangesloten op een TV-scherm.

Points forts
 • HD en zeer nauwkeurige beelden;
 • Video opname ;
 • Groothoek.
Inconvénients

  6. Jachtverrekijker

  De jacht trekt de laatste jaren steeds meer mensen aan. Ben jij een van die mensen? U weet dus dat een verrekijker een van de belangrijkste accessoires is voor deze activiteit. Zijn keuze is niet lichtvaardig. Hoe doe je dat dan?
  Een vergroting tussen 7x en 10x is voldoende. Ga niet op zoek naar een verrekijker met een hoge vergroting om te voorkomen dat het comfort van de gebruiker wordt aangetast. Zoals we blijven zeggen, een grote vergrotingsfactor veroorzaakt trillingen. Bovendien mag de diameter van de lens niet groter zijn dan 42 mm. Kies een 40 mm of een 42 mm. Boven de 42 mm is de lens zwaar en dit zal de hantering van de verrekijker beïnvloeden. Wij raden multi-coated lenzen aan om schittering te voorkomen en de beelden helderder te maken.
  Een verrekijker met een breed gezichtsveld verdient ook de voorkeur. U zult tijdens uw jachttrip merken dat dit iets is dat u serieus moet nemen om bewegende doelen te kunnen volgen. Vergeet echter niet dat hoe beter de verrekijker, hoe zwaarder hij is. Hoogwaardige jachtverrekijkers kunnen tot 1 kg of meer wegen. Dit is een factor die niet over het hoofd mag worden gezien als u een hele dag op jacht bent.
  Hier volgt een vergelijking van drie jachtverrekijkers om uw aankoop te vergemakkelijken.

  Celestron 71332 DX Natuur 8×42

  29%
  (* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
  ×
  Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.com/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

  Dit is een verrekijker die geschikt is voor jachtliefhebbers. In feite zijn deze Celestron 71332 DX Nature perfect voor alle buitenactiviteiten. Ze zijn uitgerust met BaK-4 premium lenzen voor de prisma’s. De lenzen zijn voorzien van een meerlaagse coating. De resulterende beelden zijn dus helder. Bovendien kunt u profiteren van een vergroting van 8x. Zelfs als de dieren in beweging zijn, zult u geen moeite hebben ze te volgen. Bovendien zorgt de lensdiameter van 42 mm voor een grote beeldhoek.
  Let op: deze verrekijker is ook gevuld met stikstof. Dit criterium is een grote hulp bij het jagen in het bos. Tot slot biedt Celeston u verstelbare oogjes. Daardoor kunnen ze worden gebruikt door brildragers.
  Al met al heeft deze jachtverrekijker klassieke, maar effectieve opties. Daarom zijn ze voor iedereen toegankelijk. De prijs-kwaliteitverhouding is dan ook zijn grootste voordeel. Daarna maakt zijn gewicht van 790 g het ook de beste bondgenoot voor jagers.

  Points forts
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding;
  • Eenvoudig, maar effectief;
  • Beelden van hoge kwaliteit.
  Inconvénients

   ESSLNB Jachtverrekijker 8X42

   (* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
   ×
   Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

   Als u op zoek bent naar een professionele verrekijker voor de jacht, dan is dit model perfect voor u. Dit is de 8×42 verrekijker van ESSLNB. Deze verrekijker is geschikt voor de sportjacht. Om u te helpen, bespreken we alle opties die u kunnen helpen tijdens uw jachtreizen.
   Ten eerste moet u weten dat zelfs als u de 8x vergroting gebruikt, de verkregen beelden altijd stabiel zijn. Je zult je nooit beverig of duizelig voelen. De lens is ook gecoat met een groene film van 22 mm. Deze meerlaagse film is van groot belang voor waarnemingen op lange termijn. Over lenzen gesproken, de prisma’s zijn gemaakt van BaK-4. Al deze opties worden genoemd om u te vertellen dat deze verrekijker ook bij weinig licht kan worden gebruikt.
   Deze verrekijker is ook waterdicht voor gebruik in het bos. Bij het observeren kunt u genieten van een breed gezichtsveld. Scherpstellen gebeurt met een metalen knop. Om u de waarheid te zeggen, ESSLNB heeft veel onderzoek gedaan naar dit product om jagers te helpen. Deze jachtverrekijker is zelfs voorzien van een draagkoord.

   Points forts
   • Hoge definitie beelden;
   • Professionele kwaliteit verrekijker;
   • Geschikt voor andere activiteiten.
   Inconvénient
   • Te eenvoudig ontwerp.

   APEMAN 10X42

   APEMAN BC 100 10X42 is een van de populairste professionele verrekijkers op de markt. Het merk gebruikt BaK-4 voor de prisma’s. Bovendien hebben de lenzen een meerlaagse FMC-coating. De lens zendt dus bijna 95% van het opgevangen licht door. De resulterende beelden zijn dan ook zeer scherp en helder. Simpel gezegd, je krijgt hoge definitie beelden.
   Deze BC 100 verrekijker kan worden gebruikt in de schemering en bij weinig licht. Het is echter niet geschikt voor gebruik ’s nachts, d.w.z. in volledige duisternis. De oogjeszijn verstelbaar om je nog meer blij te maken. Ze kunnen dus worden gebruikt door brildragers. Wat de veiligheid betreft, is deze verrekijker voorzien van een rubberen coating die bescherming biedt tegen schokken.
   Als u graag foto’s maakt van wilde dieren, wordt dit model geleverd met een smartphonehouder. Deze houder is compatibel met elk type telefoon op de markt. Dit gezegd zijnde, is deze APEMAN BC 100 10X42 geschikt voor vele doeleinden.

   Points forts
   • Goede helderheid;
   • Stabiele beeldkwaliteit, zelfs bij maximaal inzoomen;
   • Effectieve oogkleppen.
   Inconvénient
   • Complexe montage van de telefoonhouder.

   7. Theater verrekijker

   Theaterverrekijkers of operaverrekijkers worden gegroepeerd onder één naam: binnenverrekijkers. Dit is een type verrekijker dat speciaal is ontworpen voor voorstellingen of evenementen binnenshuis. Sinds het bestaan van het theater is de verrekijker altijd beschouwd als een teken van elegantie. Het ontwerp, de kleur en de stijl moeten worden gekozen volgens uw persoonlijkheid. Er moet rekening worden gehouden met de volgende technische kenmerken:
   Theaterverrekijkers worden gebruikt om van een voorstelling te genieten. Wij adviseren een verrekijker met een lage vergroting. Over het algemeen hebben operabrillen een vergroting van 3x tot 5x. De regel is eenvoudig: de vergrotingsfactor mag niet groter zijn dan 5x. Inderdaad, je hoeft de details op het podium niet te zien. Het komt zelfs zo zelden voor dat je de zoomfunctie van je theatertelescoop gebruikt.
   Kies naast de vergroting ook een verrekijker met een breed gezichtsveld. Zo kunt u de hele scène observeren en niet slechts een deel ervan. Wij bevelen een verrekijker aan met een gezichtsveld van 100 – 1000 m.
   Normaal gesproken zouden deze twee criteria voldoende moeten zijn om uw theaterverrekijker te kiezen.
   We hebben drie theatertweelingen voor u uitgekozen:

   ESSLNB Verrekijker Theatre 4X30

   Deze mooie operabril is ideaal voor alle activiteiten binnenshuis: opera, voorstellingen, theaters, enz. Je kunt er ook paardenraces mee kijken. Dankzij de 4x vergroting kunt u details beter zien. De kwaliteit van de beelden is onberispelijk dankzij de 30 mm lens. Bovendien hebben de lenzen een meerlaagse coating. Ze kunnen een grote hoeveelheid licht opvangen, zelfs bij weinig licht.
   Classy en elegant zijn twee woorden die deze ESSLNB 4×30 theater kunnen omschrijven. Zijn mooie kleur past bij elke decoratie. Het past ook goed bij veel outfits.
   De ESSLNB heeft een centraal scherpstelwieltje om scherp te stellen. Gemaakt van een aluminiumlegering, is deze verrekijker sterk en licht in vergelijking met andere producten uit hetzelfde assortiment. Tot slot ontvangt u een prachtige gouden ketting en ook een zakje om het in te dragen.

   Points forts
   • Elegant;
   • Solide;
   • Heldere beelden en een grote beeldhoek.
   Inconvénient
   • Een beetje moeilijk te focussen.

   Aomekie Theater verrekijker 3×25

   (* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
   ×
   Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

   Op zoek naar klassieke en elegante operaglazen? Dit 3×25 model van Aomekie zal u zeker bevallen. De lenzen zijn verbeterd voor scherpe en heldere beelden. Bovendien is dit model uitgerust met een centraal zoomwiel. Gewoon naar links draaien om het beeld te vergroten en naar rechts voor een grote beeldhoek.
   Voor de bediening is een inklapbare handgreep beschikbaar. Het merk levert ook een kleine draagtas bij de verrekijker. Eerlijk gezegd hebben wij dit product voor u geselecteerd omdat het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Dankzij het sobere ontwerp past het in elke ruimte: auditorium, theater, opera, enz.
   Kortom, een ideaal cadeau voor een liefhebber van opera of theater.

   Points forts
   • Gemakkelijk te gebruiken;
   • Betaalbare prijs;
   • Bevredigende kwaliteit.
   Inconvénients

    Nikon 4×10 DCF

    Nikon 4x10 DCF Jumelles de théâtre Noir
    229,00 €
    (Vanaf: 14 October 2022 12h35 - Détails)
    Bekijk op Amazon *
    (* = affiliate-link / afbeeldingsbron: Amazon-partnerprogramma)
    ×
    Productprijzen en beschikbaarheid zijn nauwkeurig vanaf de aangegeven datum / tijd en kunnen worden gewijzigd. Alle prijs- en beschikbaarheidsinformatie die wordt weergegeven op https://www.amazon.fr/ op het moment van aankoop is van toepassing op de aankoop van dit product.

    Nikon blijft indruk op ons maken met zijn verrekijkers. Het volgende model combineert perfect elegantie, moderniteit en kwaliteit. Dit 4×10 DCF-model van Nikon is zeer licht met zijn gewicht van slechts 65 g. Je kunt het overal mee naartoe nemen. Wij willen u erop wijzen dat deze verrekijker weliswaar ideaal is om binnenshuis te bekijken, maar dat niets u belet hem te gebruiken bij een paardenrace of een voetbalwedstrijd.
    De 10 mm lens zorgt voor scherpe en heldere beelden, omdat de lenzen zijn voorzien van multi-coated glas. Om te focussen heb je een ring tot je beschikking. Deze is zorgvuldig ontworpen om het gebruik ervan te vereenvoudigen. Ten slotte hebben ze een oogafstand van ongeveer 13,7 mm. Toch is deze Nikon-verrekijker zeer geschikt voor brildragers.

    Points forts
    • Lichtgewicht en compact;
    • Eenvoudige focus;
    • Beelden van goede kwaliteit.
    Inconvénients

     Jumelles.com

     Opmerkingen

     Laat een reactie achter

     Uw commentaar zal door de site worden herzien indien nodig.